MILLA BRUNEAU (os. PAANANEN)

Olen Lahden kaupunginvaltuuston ensimmäinen naispuheenjohtaja. Roolini kertoo enemmän politiikan kankeista ja vanhanaikaisista toimintatavoista kuin juuri minun saavutuksestani. Olen ylpeä, että saan olla ehdokkaana eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä. Syntyperäisenä lahtelaisena ja aivan tavallisen perheen tyttärenä olen etuoikeutettu saadessani luottamuksen toimia yhteisten asioiden edistäjänä. Periaatteeni on, että tämän luottamuksen arvoinen olen joka päivä. 


Ensisijaisesti olen tekijä. Lapsuudenkodissa pienyrittäjyyden keskellä opittu asenne ahkeruudesta hyveenä on vienyt minut yrityselämän huipulle. Jo nuoruuden kilpaurheilu-urani aikana kiipesin kurinalaisesti kohti päämääriä. Tavoitteenasettelu on minulle luontainen tapa toimia. Nuoruudessani tavoitteet olivat MM- tai EM-kilpailuissa  - nyt osaamiseni hyödyntäminen yhteisten asioiden hoitamiseksi niin Lahdessa, Päijät-Hämeessä, Suomessa kuin Suomen ulkopuolellakin. 


Olen ammatiltani tv- ja elokuvatuottaja ja viimeisimpänä työskentelin operatiivisena johtajana Yellow Film & TV Oy:ssa. Politiikassa en ole vielä edes päässyt vauhtiin. Olen toiminut erilaisissa luottamustehtävissä kaupungin yhtiöissä, lautakunnissa sekä kaupunginhallituksessa. Suhtaudun minulle osoitettuun luottamukseen nöyrästi, ja haluan tehtävässäni palvella lahtelaisia kaikkien kykyjeni, taitojeni ja parhaan harkintani mukaan. Unelmani on tehdä kokoaikaisesti töitä tuoreella otteella Suomen eteen. Se vaatii rajujakin ratkaisuja. Siksi päätin keskittyä Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtäviini ja vuoden 2019 eduskuntavaaleihin täysipäiväisesti, ja irtisanouduin operatiivisen johtajan tehtävistäni TV- ja elokuva-alalla.  

 
Minua ajaa vahva tunne siitä, että paikka eduskunnassa antaisi minulle mandaatin toimia niin Suomen kuin Lahden eteen täysillä. Olen oikea ihminen tehtävään. Koen, että yli 20 vuoden aikana kertyneestä kokemuksestani asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta sekä suomalaisen osaamisen myymisestä ulkomaille olisi hyötyä myös eduskunnassa. Minulla on paljon annettavaa sekä Lahden että Suomen kasvun ja menestyksen rakentamisessa.

 
Olen verkostojeni summa. Yhdessä tukijoiden ja tiimiläisten kanssa rakennamme Suomea, jossa uskotaan pelottomaan tekemisen meininkiin. Se tarkoittaa, että teemme töitä yrittäjyyden, osaamisen, ympäristön ja merkityksellisen elämän eteen. Tulevaisuuden elinympäristön ansaitsee parhaan joukkueen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan. 


Nettisivuiltani löydät lisää tietoa teemoistani, jotka ovat minulle tärkeät. Samoin pääset lukemaan tuttavieni ajatuksia minusta sekä pystyt seuraamaan, mitä minusta kirjoitetaan mediassa. Kalenterista näet, missä milloinkin pyörin ja etenkin sen, mitä kaikkea kaupunginvaltuuston puheenjohtajan rooliin edustustehtävineen liittyy normaalin arjessa tapahtuvan työn lisäksi.

 
Olen Milla Bruneau, 46-vuotias yritysjohtaja ja kansanedustajaehdokas. 

#MillanMukana
 


Luottamustoimet:

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön hallituksen puheenjohtaja 2019 >

Lahden seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto 2019 >

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja 2017 >

Kansallinen Kokoomus ry, puoluevaltuusto 2016 >

Päijät-Hämeen Osuuspankki, Lahden edustajisto 2015 >

Lahden kaupunginvaltuusto 2013 >

Yellow Film & TV Oy, hallitus 2013 >

Lahden elinvoima- ja työllisyysjaosto 2016-2017

KOKO Lahti Oy (Sibeliustalo + Lahden Messut), hallitus 2016-2017

Lahden kaupunginhallitus 2015-2017

Kokoomuksen Lahden valtuustoryhmä, puheenjohtaja 2015-2017

Päijät-Hämeen liitto, maakuntavaltuusto 2013-2017

Päijät-Hämeen koulutuskonserni, kuntayhtymä 2013-2017

Lahden Sibeliustalo Oy, hallitus, varapuheenjohtaja 2013-2016

Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta, varapuheenjohtaja 2013-2015

Lahden Uimaseura ry, hallitus, puheenjohtaja 2010-2015

Lahden Uimaseura ry, hallitus 2008-2010

Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat - SATU ry, hallitus 2007-2009

Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitos, oppilaskunta, puheenjohtaja 1995-1996