MILLA BRUNEAU (os. PAANANEN)

Olen Lahden kaupunginvaltuuston ensimmäinen naispuheenjohtaja. Roolini kertoo enemmän politiikan kankeista ja vanhanaikaisista toimintatavoista kuin juuri minun saavutuksestani. Olen ylpeä, että sain olla ehdokkaana eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä keväällä 2019 käydyissä eduskuntavaaleissa. Syntyperäisenä lahtelaisena ja aivan tavallisen perheen tyttärenä olen etuoikeutettu saadessani luottamuksen toimia yhteisten asioiden edistäjänä. Periaatteeni on, että tämän luottamuksen arvoinen olen joka päivä. 

Ensisijaisesti olen tekijä. Lapsuudenkodissa pienyrittäjyyden keskellä opittu asenne ahkeruudesta hyveenä on vienyt minut yrityselämän huipulle. Jo nuoruuden kilpaurheilu-urani aikana kiipesin kurinalaisesti kohti päämääriä. Tavoitteenasettelu on minulle luontainen tapa toimia. Nuoruudessani tavoitteet olivat MM- tai EM-kilpailuissa  - nyt osaamiseni hyödyntäminen yhteisten asioiden hoitamiseksi niin Lahdessa, Päijät-Hämeessä, Suomessa kuin Suomen ulkopuolellakin. 

Olen ammatiltani tv- ja elokuvatuottaja ja viimeisimpänä työskentelin operatiivisena johtajana Yellow Film & TV Oy:ssa. Politiikassa en ole vielä edes päässyt vauhtiin. Olen toiminut erilaisissa luottamustehtävissä kaupungin yhtiöissä, lautakunnissa sekä kaupunginhallituksessa. Suhtaudun minulle osoitettuun luottamukseen nöyrästi, ja haluan tehtävässäni palvella lahtelaisia kaikkien kykyjeni, taitojeni ja parhaan harkintani mukaan. Unelmani on tehdä kokoaikaisesti töitä tuoreella otteella Suomen eteen. Se vaatii rajujakin ratkaisuja. Siksi päätin keskittyä Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtäviini ja vuoden 2019 eduskuntavaaleihin täysipäiväisesti, ja irtisanouduin operatiivisen johtajan tehtävistäni TV- ja elokuva-alalla.  

Minua ajoi vahva tunne siitä, että paikka eduskunnassa antaisi minulle mandaatin toimia niin Suomen kuin Lahden eteen täysillä. Olisin oikea ihminen tehtävään. Koen, että yli 20 vuoden aikana kertyneestä kokemuksestani asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta sekä suomalaisen osaamisen myymisestä ulkomaille olisi hyötyä myös eduskunnassa. Minulla on paljon annettavaa sekä Lahden että Suomen kasvun ja menestyksen rakentamisessa.

Eduskuntavaalien tulosten perusteella olen nyt Hämeen piiristä ensimmäisenä varalla, mikäli syystä tai toisesta joku Kokoomuksen kansanedustajista jättäisi työnsä kesken vaalikauden. Tämän varaan en tietenkään tulevaisuuttani rakenna vaan seuraavaksi mietin, miten aikaani parhaiten käytän yhteisten asioiden hoitamiseen sekä omaan jatkuvaan kehitykseeni. Haluan lämpimästi onnitella eduskuntaan valittuja kansanedustajia ja odotan, että teette työnne hyvin.

Olen verkostojeni summa. Yhdessä tukijoiden ja tiimiläisten kanssa rakennamme Suomea, jossa uskotaan pelottomaan tekemisen meininkiin. Se tarkoittaa, että teemme töitä yrittäjyyden, osaamisen, ympäristön ja merkityksellisen elämän eteen. Tulevaisuuden elinympäristön ansaitsee parhaan joukkueen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan jatkossakin. 

Nettisivuiltani löydät lisää tietoa kevään 2019 eduskuntavaalien teemoistani, jotka ovat minulle edelleen tärkeitä. Samoin pääset lukemaan tuttavieni ajatuksia minusta sekä pystyt seuraamaan, mitä minusta kirjoitetaan mediassa.

Olen Milla Bruneau, 46-vuotias yritysjohtaja ja Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

#MillanMukana

LUOTTAMUSTEHTÄVÄT/SIDONNAISUUDET

2019 > Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön hallituksen puheenjohtaja

2019 > Lahden seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsen (Keski-Lahti)

2017 > Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

2017 > Päijät-Hämeen liitto, maakuntavaltuuston varajäsen

2016 > Kansallinen Kokoomus ry, puoluevaltuuston jäsen

2016 > Päijät-Hämeen Osuuspankki, Lahden edustajiston jäsen

2013 > Lahden kaupunginvaltuutettu

2013 > Yellow Film & TV Oy, osakas ja hallituksen jäsen

 

2018-2019 Asunto-osakeyhtiö Lahden Harjukatu 6, hallituksen varapuheenjohtaja

2016-2017 KOKO Lahti Oy, hallituksen jäsen

2015-2017 Lahden kaupunginhallituksen jäsen

2013-2017 Päijät-Hämeen liitto, maakuntavaltuuston jäsen

2013-2016 Lahden Sibeliustalo Oy, hallituksen varapuheenjohtaja

2013-2015 Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja

2013-2015 Lahden kaupunginhallituksen varajäsen

2013-2014 Päijät-Hämeen koulutuskonserni, kuntayhtymän yhtymäkokouksen jäsen

2013-2014 Keski-Lahden Kokoomus ry:n hallituksen jäsen

2010-2015 Lahden Uimaseura ry, johtokunnan puheenjohtaja

2008-2010 Lahden Uimaseura ry, johtokunnan jäsen

2007-2009 Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat – SATU ry, hallituksen jäsen

1995-1996 Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitos, opiskelijakunnan puheenjohtaja