Miksi kansanedustajaksi?

helma.jpg

Päätökseni lähteä eduskuntavaaleihin tavoittelemaan kansanedustajuutta ei ole niitä tavallisimpia tarinoita Suomen politiikassa.

Minua ei voi kutsua poliittiseksi broileriksi tai puolueen pitkäaikaiseksi soturiksi. Sen sijaan hakeuduin itse aktiivisesti Lahden politiikkaan juuri ennen vuoden 2012 kuntavaaleja. Olen siis tullut mukaan politiikkaan “ulkokehältä” ja löytänyt paikkani pitkän poliittisen uran tehneiden poliitikkojen joukossa luonnollisesti.

Myös kansanedustajuutta lähden tavoittelemaan omasta tietoisesta päätöksestäni. Aktiivisena tekijänä ja Suomen tulevaisuutta rakentavana tiimipelaajana.

Millaisena kansanedustajana minut tultaisiin tuntemaan?

Varmaankin samanlaisena kuin minut on tunnettu jo vuosia työssäni televisio- ja elokuvatuotantoyhtiöiden johtotehtävissä – Milla on kansainvälisesti verkostoitunut, rohkea muutosjohtaja ja samaan aikaan tehokas sekä inhimillinen päätöksentekijä. Milla on tekijä.

Lähdin mukaan Lahden kuntapolitiikkaan, koska halusin vaikuttaa kotikaupunkini Lahden asioihin. Perheemme tietoinen päätös palata syntymäkaupunkiini innosti minua vaikuttamaan siihen, millaisessa kaupungissa saisimme asua ja tyttäriämme kasvattaa.

Lahden kehittyminen ja kasvu oli mielestäni tapahtunut pitkään ikään kuin käsijarru päällä, mutta nyt koen, että päätöksentekoon on tullut kaivattua rohkeutta. Lahti on ottanut merkittäviä askeleita eteenpäin profiloituen esimerkiksi cleantechin ja muotoilun osaamiskeskittymänä sekä saanut houkuteltua lisää korkeaa osaamista alueelle.

Lahden korkeatasoinen kulttuurielämä sekä kansainvälisestikin tunnettu liikuntakaupunkiprofiili ovat myös erittäin tärkeitä minulle ja koen, että meidän on jatkossa vahvistettava Lahden brändiä yrityksiä ja perheitä houkuttelevana kaupunkina edelleen. Kaupunkina, jossa on hyvä asua, oppia, harrastaa sekä yrittää ja tehdä töitä.

Päätökseni hakea kansanedustajaksi on siis kypsynyt myös valtuustotyön kautta. Haluan ajaa jatkossakin Lahden ja Hämeen asiaa. Lahden menestys on koko maakunnan yhteinen etu ja sen johtamisessa tarvitaan hyvää yhteistyötä kaikkien osapuolten välillä.

Olen Kokoomuksen ehdokkaana tulevissa eduskuntavaaleissa, koska Kokoomuksessa muutos nähdään mahdollisuutena ja puolueen katse on aina tulevaisuudessa.

Kokoomuksen arvot tarkoittavat minulle lakien kunnioittamista ja sitä, että yhteiskunnalliset muutokset tapahtuvat lakeja säätämällä sekä antamalla yksilölle vapautta rakentaa omanlaistaan mielekästä elämää. Muutokset eivät tapahdu twitterissä huutamalla tai kaduilla riehumalla.

Olen kasvanut tavallisessa suomalaisessa perheessä pienyrittäjävanhempien tukemana. Suomalainen yhteiskunta on mahdollistanut minulle tien ponnistaa kansainvälisen ja menestyneen yrityksen operatiiviseksi johtajaksi ja keskisuuren suomalaisen kaupungin valtuuston puheenjohtajaksi. Olen saanut kunnian olla myös ensimmäinen nainen Lahden kaupunginvaltuuston johdossa.

Haluan, että Suomessa kaikilla muillakin on vastaisuudessa sama mahdollisuus rakentaa omaa tulevaisuuttaan. Olen saanut tältä elämältä paljon ja nyt on minun aikani antaa takaisin.

Kansanedustajuus olisi minulle kunniatehtävä ja samalla myös uusi askel elämässäni. Tulen jättämään tehtäväni yritysjohtajana, koska haluan tarjota vahvan asiaosaamiseni sekä pitkän kokemukseni muutosjohtamisesta suomalaiselle yhteiskunnalle. Haluan seuraavaksi kantaa vastuuta koko Suomen tulevaisuudesta – yhdessä ja ihmisiä kunnellen.

Jätämmekö tuleville sukupolville terveen valtiontalouden ja nykyaikaan sopivat työmarkkinat, jossa työn tekeminen ja työn antaminen kannattaa aina tai turvallisen ympäristön ja puhtaan luonnon ovat avainasemassa juuri nyt.

Samaan aikaan meidän on huolehdittava siitä, että kukaan Suomessa ei jää yksin vaan jokaisella on mahdollisuus olla aktiivinen osa yhteiskuntaamme. Yhdenkään lapsen, nuoren, aikuisen tai ikääntyneen ei kuulu joutua syrjään yhteisestä arjestamme.

Minä haluan Suomen olevan maa, jossa on kaikille tarjolla mahdollisuuksia, hyvinvointia ja korkeaa osaamista sekä puhdasta luontoa ja kansainvälisiä yhteyksiä - siksi tavoittelen kansanedustajuutta ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Lähde mukaan muutokseen!

Milla Bruneau