20 vuotta naimisissa!!!! - Jeff kirjoitti blogin <3

milla_jeff_anniversary_v2.jpg

Olen aina ollut MILLAN MUKANA

Tänään on meidän 20. hääpäivämme. Ensitapaamiseni nuoren Milla Paanasen kanssa tosin tuntuu aivan eiliseltä. Ensimmäisten yhteisten päiviemme aikana, sekä merijalkaväessä viettämäni sotilasuran kestäneen kaukosuhteemme ajan, kävimme lukemattomia tunteja keskusteluja tavoitteistamme ja toiveistamme. Keskustelimme siitä, mitä tulevaisuuden unelmamme ovat. Omat ja yhteiset.

Ennen kuin muutin Suomeen, ja menimme Millan kanssa naimisiin helmikuussa 1999, ymmärsin, kuinka tärkeä rooli hänen perheellään sekä rytmisellä voimistelulla oli hänen luonteensa muodostumisessa. Kilpaurheilu opetti vastuullisuutta, sitoutumista ja kaksi paikallista pienyrittäjää periyttivät Millaan kovan työntekemisen mallin ja korkean moraalin.

Olen jakanut vuosien varrella Millan näkemyksen menestyksestä ja seurannut hänen toimiaan omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Hänen saavutuksiensa taustalla vaikuttavat vanhempien esimerkki sekä työetiikka. Upeaa vaimossani on, ettei hän uralla tai henkilökohtaisessa elämässä vastaan tulleiden vaikeuksien kohdalla ole jäänyt tuleen makaamaan. Hän on aina oppinut, sopeutunut ja voittanut elämänsä esteet.

Olen nähnyt, kuinka Milla on kasvanut askel askeleelta uutishuoneen kuvaussihteeristä kotimaisten ja kansainvälisten elokuva- ja TV-tuotantoyhtiöiden johtajaksi. Se on vaatinut päämäärätietoista työtä sydämellä tehtynä.

Vaativan työuran rinnalla olemme kasvattaneet kaksi vahvaa ja päättäväistä tytärtä. Milla on rakastava vaimo ja huolehtiva äiti. Jokainen elämää muuttava päätös on tehty kompromissein ja yhteisiin päätöksiin sitoutuen. Olisimme esimerkiksi voineet asua Helsingissä, mutta Millan rakkaus kotikaupunkiinsa Lahteen toi meidät tänne – ystävien ja perheen lähelle, jotta olemme toistemme tukena tarvittaessa.

Moni kysyy meiltä: miksi politiikka, miksi Lahti? Olen oppinut tuntemaan vaimoni itsensä haastajana, ja sitä kautta yhteisöjen ”nostattajana”. Hän on aina vienyt johtamiaan yhtiöitä eteenpäin ja jättänyt ne paremmassa kunnossa jatkajille.

Yli 20 vuotta viihdeteollisuudessa on pitkä aika. Opin, että Milla kaipaa tekemistä, joka kasvattaa häntä ihmisenä ja jonka avulla on myös mahdollisuus antaa hyvää takaisin. Kuntavaaleissa 2012 hän oli ehdolla selvästi rakkaudesta Lahteen – nyt rakkaudesta Suomeen. Se, että hänestä tuli Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on osoitus luottamuksesta, jota Milla ei ota itsestäänselvyytenä.

Päätös ehdokkaaksi asettumisesta eduskuntaan oli vaikein asia meille parina ja perheenä. Se merkitsi samalla sitä, että Milla joutui jättämään työnsä Helsingissä tehdäkseen täysipainoisen kampanjan. Kuukausia kestäneen keskustelun jälkeen sanoin, että hän voi hakea kansanedustajaksi yhdellä ehdolla: kampanjassa laitetaan kaikki peliin. Kun työ eduskunnassa on tapa vaikuttaa parhaiten, niin me perheenä tuemme häntä päätöksessä täydellisesti.

Lopuksi pari sanaa rakkaudesta. Uskon, että myös äänestäjät Millan tavatessaan tapaavat sen naisen, jonka minä tapasin ensi kerran vuonna 1995. Ihmisen, joka on motivoitunut, omistautunut ja aikoo eduskunnassa tehdä työnsä hyvin Lahden ja Hämeen eteen.

Näiden sanojen kautta, olen Millan mukana – nyt ja aina.

Jeff

P.S. I only wish my Finnish was this good, but it is NOT. So, thank you Elina for translating my original text.

Milla Bruneau