Kaikki on mahdollista

elina_ida_milla.jpg

Vaali-ilta oli täynnä tunteita laidasta laitaan. Olemme tehneet tiimini kanssa valtavasti töitä. En ole missään vaiheessa kokenut olevani ehdokkaana yksin. Politiikka on joukkuelaji - jos jotain, niin sen eilinen ilta osoitti.

Olen ylpeä kampanjasta, tukijoista ja tiimistä, joka teki kanssani valtavasti töitä Suomen eteen. Halusimme olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, joka uskoo pelottomasti huomiseen. Tiedän, että olin valmis ja sopiva tekijä nostamaan Hämeen esiin. Tätä kampanjaa tehtiin ympäri vaalipiiriä tunteja laskematta. Kiitollisuuden määrää ei voi sanoin kuvata.

Kampanjointi on pääasiallisesti ollut siistiä. Hämeessä on ollut helppo toimia ehdokkaana, kun kannustus on ollut sekä omien että toisten osalta reilua. Keskustelut äänestäjien kanssa osoittivat, että tänä talvena on ollut vaikea valita puoluetta ja ehdokasta. Moni joutui punnitsemaan valintaansa pitkään. Jokainen annettu ääni on valtavan tärkeä demokratialle, jota ei ikinä saa epävakaassa maailmassa pitää itsestäänselvyytenä.

Vuosi sitten päätin, että teen kampanjan, jota ei tarvitse katua. Minulla oli vaihtoehtona joko rakentaa tunnettavuutta tai yrittää heti ensimmäisellä kerralla tosissaan. Istuvilla kansanedustajilla on etumatkaa näkyvyyden suhteen. Olin haastaja ja päätin ottaa riskin. Halusin laittaa kaiken peliin. Tällä kertaa se riitti ensikertalaiselle haastavassa vaaliasetelmassa loistavaan tulokseen. 4857 ääntä ensikertalaiselle on todella paljon ja olen nyt varalla eduskuntaan.

Tunnen haikeutta, että kaikki on nyt ohi. Olen tietenkin myös pettynyt. Huomasin, kuinka suuri tarve ihmisillä on keskustella yhteisistä asioista. Haluaisin mahdollistaa nämä keskustelut myös jatkossa. Kampanjamme oli hyvä ja olen siitä valtavan ylpeä. Tämän pettymyksenkin hetkellä seison kaikkien valintojemme takana selkä suorana.

Nyt on hengähdystauon paikka. Kaikki on auki – kaikki on mahdollista.

Kiitos kaikille minuun matkan varrella uskoneille ja kaikille äänestäjille. Onnittelut myös kaikille läpimenneille - tehkää hyvin!

Milla Bruneau

Milla Bruneau